Lexus CT200h: Her er prisene

Dette er antagelig klassens beste kjøp.

OVEROPTIMISTISK: Ifølge den svært omfattende undersøkelsen til britiske HonestJohn, er Lexus CT 200h langt fra å oppnå så gode forbrukstall i virkeligheten som det de oppgir. Bare Mercedes B-klasse får dårligere resultat. Foto: Lexus
OVEROPTIMISTISK: Ifølge den svært omfattende undersøkelsen til britiske HonestJohn, er Lexus CT 200h langt fra å oppnå så gode forbrukstall i virkeligheten som det de oppgir. Bare Mercedes B-klasse får dårligere resultat. Foto: Lexus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lexus CT200h er blitt vist ved flere anledninger, og kommer til Norge i mars. Nå er den priset, og det er svært gledelige tall vi kan lese.

Lexus med rekordlavt forbruk

Det er ikke mange bilene Lexus CT200 har å konkurrere mot. Egentlig er det ingen, så lenge den er en hybrid, men den stiller i premiumklassen. Da må vi sette den opp mot BMW 1-serien og Audi A3. Det er også disse konkurrentene Lexus selv ønsker å måle seg mot.

Usikkert om den er en elbil eller hybrid

Fornuftig drivpakke

Som drivkraft er CT200h utstyrt med en 1,8 liter som ikke leverer all verden. I kombinasjon med elektromotoren blir det derimot litt mer fart i sakene, og samlet effekt er oppgitt til 136 hk. Det betyr selvfølgelig at pakken er den samme som i Prius og Auris Hybrid, men her i en premium innpakning. Resultatene blir en sprint fra 0-100 km/t på 10,3 sekunder, og en toppfart på 180 km/t. Ingen av disse tallene imponerer i særlig grad, men de blir langt mer oppløftende når forbrukstallene kommer på bordet. CT200h tar deg fra A til B på 0,38 liter per mil! Det står det respekt av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer