Lexus gir gass med LFA

Lexus drar på med en teknologibombe av de helt store.

Lexus gir gass med LFA
Publisert
Sist oppdatert

LFA ble først satt i gang som et Toyota-prosjekt allerede tidlig i 2000. Det var først da prosjektleder Haruhiko Tanahashi tok over at prosjektet ble løftet opp på Lexus-nivå.

En kjørbar LFA var på veien i 2003, og i 2004 ble første runde på Nürburgring gjennomført. I 2005 ble bilen vist på bilutstillingen i Detroit i USA og bilen var da en aluminiumskonstruksjon. Etter dette ble det bestemt at bilen skulle rekonstrueres og bygges i karbonfiber i stedet. I 2008 og 2009 kjørte bilen 24-timers løp på Nürburgring og Toyotas toppsjef Akio Toyoda kjørte selv. Han omtales som en ”motorsport fanatic” og har allerede i kraft av sine personlige interesser utløst rykter om at det kan komme flere og mer spennende, lavere, raskere og mer entusiastiske biler fra Toyota.

I dette øyeblikk vises den nye supersportsbilen til Lexus på bilutstillingen i Tokyo. Bilen heter LFA og skal selvsagt være toppmodellen i F-serien. I dag finnes det kun én F-modell, ISF, og siden Lexus snakker om en serie her regner vi med at de planlegger flere. To biler er vel litt lite til å være en serie?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer