Lexus hybrid-SUV

Nytt og spennende fra Lexus på Paris-utstillingen

Publisert
Sist oppdatert

Det er over tre år siden Lexus lanserte den revolusjonerende hybrid-SUVen RX 400h. Den er imidlertid i stor grad basert på sin bensindrevne søstermodell RX 300, som har eksistert siden 1997 og som kom i dagens generasjon i 2003.

Helt ny generasjon


Det er annonsert at en helt ny generasjon RX skal presenteres til neste år; da med hybrid-versjonen RX 450h.

Designstudie

I den anledning blir det interessant å stifte bekjentskap med designstudien som nylig ble vist under design-uken i Milano tidligere i år. Bilen, som tidligere har vært vist i Japan, kommer til å stå på Lexus-standen på bilutstillingen i Paris som åpner for publikum den 4. oktober, og at den kommer til å bli gjenstand for mye diskusjon omkring designspråket er vi temmelig sikre på.

LF-Xh - studie i finesse?

Lexus hybrid-SUV

Lexus hybrid-SUV

 1. Bilder av Lexus LF-Xh


Bilen, som vi viser bildene av her, presenteres altså som et konsept eller designstudie. Den har fått navnet LF-Xh, og de to første bokstavene henspiller på navnet Lexus har gitt sitt egenartede designspråk: Lexus Finesse. Kjennere vil vite at det ble introdusert med den "evige konseptbilen" Lexus LF-A. Vi er litt usikre på om det er ordet finesse som spontant vil springe til tilskuernes lepper når denne bilen vises frem, og vi går da også ut fra at produksjonsbilen vil bli noe mer moderat i sin fremtoning når den blir vist neste år - kanskje på bilutstillingen i Detroit og sannsynligvis senest i Genève.

IS kabriolet og LS med firehjulsdrift

I Paris kommer Lexus også å vise frem to produksjonsnyheter, nemlig IS 250 C, en konkurrent til BMW 3-serie kabriolet. Flaggskipet LS 460, søstermodellen til luksus-hybriden LS 600h som vi testet tidligere i år, skal for sin del vises i en versjon med permanent firehjulsdrift som en konkurrent til Mercedes' S-klasse 4Matic og Audi A8 Quattro. Navnet? LS 460 AWD (for All Wheel Drive).

Når det gjelder neste generasjon RX hybrid, er den som nevnt ikke langt unna; presselansering skal finne sted til våren med oppstart av salg i løpet av sommeren 2009.

Se store bilder av Lexus LF-Xh her!

DinSides Lexus-tester:

 • Luksus-hybrid-SUVen RX 400h
 • BMW 3-konkurrenten IS 250
 • Diesel-Lexusen IS 220 d
 • Elektro-glideren GS 450h
 • Verdens mest avanserte bil, LS 600h
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer