Lexus hybrid-SUV

Nytt og spennende fra Lexus på Paris-utstillingen

Publisert
Sist oppdatert

Det er over tre år siden Lexus lanserte den revolusjonerende hybrid-SUVen RX 400h. Den er imidlertid i stor grad basert på sin bensindrevne søstermodell RX 300, som har eksistert siden 1997 og som kom i dagens generasjon i 2003.

Helt ny generasjon

Det er annonsert at en helt ny generasjon RX skal presenteres til neste år; da med hybrid-versjonen RX 450h.

Designstudie

I den anledning blir det interessant å stifte bekjentskap med designstudien som nylig ble vist under design-uken i Milano tidligere i år. Bilen, som tidligere har vært vist i Japan, kommer til å stå på Lexus-standen på bilutstillingen i Paris som åpner for publikum den 4. oktober, og at den kommer til å bli gjenstand for mye diskusjon omkring designspråket er vi temmelig sikre på.

LF-Xh - studie i finesse?

Bilen, som vi viser bildene av her, presenteres altså som et konsept eller designstudie. Den har fått navnet LF-Xh, og de to første bokstavene henspiller på navnet Lexus har gitt sitt egenartede designspråk: Lexus Finesse. Kjennere vil vite at det ble introdusert med den "evige konseptbilen" Lexus LF-A. Vi er litt usikre på om det er ordet finesse som spontant vil springe til tilskuernes lepper når denne bilen vises frem, og vi går da også ut fra at produksjonsbilen vil bli noe mer moderat i sin fremtoning når den blir vist neste år - kanskje på bilutstillingen i Detroit og sannsynligvis senest i Genève.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer