Lexus IS F: På upløyd slagmark

Lexus er ikke bare hybrid og politisk korrekte luksusbiler som kjendiser og kongelige kan kose seg med. Det er "skikkelige" biler også.

Lexus IS F: På upløyd slagmark
Publisert
Sist oppdatert

Til nå har Lexus vært mest kjent for biler med bokstaven h på bakluken. Det betyr hybriddrift som igjen betyr både bensinmotor og elektrisk motor.

Bokstaven F står ikke for ”fast”, ”furious” eller andre hissige navn. F-en er hentet fra F som i "Flagship" og Fuji Speedway, en testbane som Toyota eier og som er lokalisert ikke langt fra fjellet med samme navn. Designen på F-en er hentet fra de vanskeligste svingene på den Fuji-banen.

Sjefsingeniør for IS F er Yukihiko Yaguchi. Før han startet hos Lexus hadde han en lang karriere med å utvikle Toyota Supra fra første til fjerde generasjon. Det vil si at dette er en kar som vet hvordan man lager sportsbiler som setter spor etter seg.

F-modeller

Lexus IS F ble vist på bilutstillingen i Detroit i 2007 sammen med den evige konseptbilen LF-A. Denne er også senere vist som roadster og litt opp og frem vil kanskje også denne bilen lanseres. Motormessig ligger det fortsatt an til at det blir en V10-motor med cirka 500 hestekrefter. Hadde det ikke vært for at alt gikk galt i fjor høst, hadde kanskje enda flere F-modeller sett dagens lys. Spekulasjoner om en IS F kupé og en GS F har i hvert fall ikke stoppet opp, selv om Toyota og Lexus praktisk talt dro i brekket og bremset utviklingen av biler som krever en bedre verdensøkonomi enn den vi har i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer