Lexus LF-A fortsatt på test

Lexus tester og tester sin nye supersportsbil. Hva skjer?

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lexus LF-A er vist som konseptbil, både som kupé og kabriolet. Når vi så på kupéen i Japan høsten 2007, hadde utstillingsbilen allerede begynt å merke tidens tann. Ut og inn av messer, kontinuerlig støvtørk og tafsing fra publikumere tærer på finishen.

Vi venter og vi venter. Vi trodde en stund at Lexus skulle få denne bilen på veien. Her nytter det heller ikke å skylde på finanskrise. Denne skulle vært ferdig lenge før alt raknet og forkludret det meste. Kanskje Lexus synes finanskrisa kom beleilig? Akkurat som et frikort til å bevilge seg ekstra tid? Rett og slett legge seg bakpå og ta det litt roligere uten at noen stiller kritiske spørsmål?

Ny klasse

Uansett er det liten tvil om at Lexus er på vei inn i segmenter de er ukjente med. Det er Porsche, Aston Martin og Ferrari, men også biler fra Mercedes, BMW og Audi har noe å fare med her.

Vi har vist spionbilder av LF-A før og spekulert i at bilen er på vei. Det var kanskje litt optimistisk for nok en gang kommer det spionbilder, men dessverre svært lite om når bilen faktisk lanseres.

Motor

LF-A kommer med en V10-motor under panseret. Det er med andre ord en frontmotor. Her strides de lærde, og mange superbilprodusenter velger midtmontert motor. Mercedes SLR og BMW M6 har imidlertid også frontmontert motor, mens italienerne sverger til midtmontert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer