Lexus LF-FC: Ren hydrogen-luksus

Den neste toppmodellen til Lexus skiller seg definitivt ut fra den gemene hop.

GJØR INNTRYKK: LF-FC er en konseptbil slik den står her på bilutstillingen i Tokyo. Men vi blir lovet at den vil få en konkretisering i form av en produksjonsbil i en ikke så fjern fremtid, skal vi tro Lexus-president Tokuo Fukuichi. Det betyr rimelig sikkert at den også vil utstyres med andre drivlinjer enn den hydrogenbaserte elmotoriseringen på utstillingsbilen. Foto: NEWSPRESS
GJØR INNTRYKK: LF-FC er en konseptbil slik den står her på bilutstillingen i Tokyo. Men vi blir lovet at den vil få en konkretisering i form av en produksjonsbil i en ikke så fjern fremtid, skal vi tro Lexus-president Tokuo Fukuichi. Det betyr rimelig sikkert at den også vil utstyres med andre drivlinjer enn den hydrogenbaserte elmotoriseringen på utstillingsbilen. Foto: NEWSPRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om den foreløpig bare er presentert som konseptbil, attpåtil med hydrogendrift, er det klart at dette er noe mer enn en ren show-bil. Lexus ønsker nemlig å vise hvordan design og teknologi vil arte seg i toppklassen framover.

For Lexus la lista høyt da de lanserte forgjengeren Lexus LS i 2008 og våre dager med godbiten etterlot et stort og dypt inntrykk.

Må fylle store sko

Tyskerne jobbet imidlertid hardt med å utvikle sine flaggskip, og tok for det meste igjen Lexus' forsprang i løpet av de neste to - tre årene, tross lanseringen av en oppgradert LS i 2012.

Og siste generasjon Mercedes-Benz S-klasse og den nylig lanserte BMW 7-serie, ligger nå et klart teknologisk hestehode foran sin japanske konkurrent.

Aggressivt elegant?

Der forgjengeren fremsto som relativt traust og massiv, er nykommeren en studie i det Lexus selv kaller «aggressiv eleganse», alle konservative tilbøyeligheter er altså lagt på hyllen.

Lexus har i så måte fulgt tendensen fra de siste årene og som preger de andre bilene i sortimentet, fra den nesten folkelige CT 200h og IS 350h via GS 450h og SUV-en NX 300h, til sportsbilen RC-F.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer