Lexus LF-NX er ikke bare et konsept

Fremtiden er ikke så langt unna som du tror.

LEXUS LF-NX: Foreløpig bare en konseptbil, men den er ikke laget for moro skyld. Stikkord: 2014 Foto: Fred Magne Skillebæk
LEXUS LF-NX: Foreløpig bare en konseptbil, men den er ikke laget for moro skyld. Stikkord: 2014 Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sett bilen som kan stjele store andeler i SUV-markedet. Neste år ruller den ut på norske veier, og i dag offentliggjør Lexus noen teaserbilder av deres nye crossover - Lexus LF-NX.

Vi har allerede sett bilen, og snakket med mannen bak designet. NX fremstår foreløpig som en konseptbil, men designer Nobuyuki Tomatsu forteller at mye av designen allerede er satt, og at den i grove trekk blir som konseptet.

Lexus LF-NX blir altså en kompakt SUV, og skal ut i krigen mot Audi Q5 og BMW X3. Begge disse er å anse som såkalte premiumbiler, akkurat som Lexus. Designen i nye LF-NX er en videreføring av det vi har sett på særlig Lexus GS 450h, og ikke minst den nye IS 300h. Når SUV-en kommer på markedet er det spesielt IS 300h den vil ha mye til felles med.

Test: Vi har kjørt Lexus IS 300h

I dag har Lexus kun RX 450h i SUV-segmentet, en bil som nylig ble oppgradert. LF-NX er en anelse mindre enn 450h, med en lengde på 4,64 meter og en akselavstand på 2,7 meter.

Aldri mer diesel

Når LF-NX kommer på markedet vil den ha samme drivlinje som IS 300h, noe som betyr en firesylindret 2,5-liters bensinmotor, i kombinasjon med en elektromotor og batteripakke. Med andre ord, i tro Lexus-ånd er bilen en hybrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer