Lexus LFA: En helt unik bil

STORO, Oslo (DinSide Motor): Og nå er den i Norge - direkte fra Brussel. Men den blir ikke lenge.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi ble tipset om at den sto hos Lexus-forhandleren på Storo, trev fotoapparatet og la i vei. Dette måtte ses!

Vi skrev om bilen for over fem år siden, da som en spennende konseptbil. Da hadde utviklingen av bilen allerede pågått siden år 2000! Den har siden dukket opp med mer eller mindre jevne mellomrom, både i kupéversjon og som roadster, i spionfotografenes kameralinser og på bilutstillinger - men alltid som konsept eller prototype.

4,6 mill

I Genève, på bilutstillingen i mars, kunne vi beskue den ferdige supersportsbilen i all sin prakt, og nå er den altså her i landet, hvor Lexus-importøren har funnet to kunder allerede. Det til tross for at prislappen er ganske sjokkerende lesning: 4,6 millioner kroner koster herligheten, og enda tjener visstnok ikke Lexus penger på dette. Det skal sies at dette i høy grad er eksklusivt; kun 500 eksemplarer skal selges worldwide.

Turtall og krefter

Bilen er en ren toseter med motoren plassert på nivå med forakselen. Dette er en V10-maskin på 4,8 liter, egenutviklet og bestående av lettmetaller som aluminium, magnesium og titan. Den yter 560 hestekrefter ved 8.700 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet er 480 newtonmeter ved 6.800 omdreininger. Motoren kan presses til 9.000 omdreininger og 90 prosent av dreiemomentet er tilgjengelig mellom 3.700 og 9.000 omdreininger. Girkassen er en sekstrinns sekvensiell sportsautomat. Den er montert i transakselkonfigurasjon foran bakdifferensialen og bidrar til at Lexus LFA får en nær perfekt vektfordeling - 48% foran og 52% bak. (Eksempelvis Mercedes SLS AMG har 47% foran og 53% bak).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer