Lexus LS 430: "Billig" flaggskip i ny drakt

At en japansk bilprodusent skulle presentere et meget sterkt kort i luksus-segmentet, ble oppfattet som en sensasjon for 10 år siden. LS 400 har senere blitt oppgradert på viktige punkter, men nå var tiden kommet for en helt ny versjon. Og hvilken versjon!

Publisert

I USA har Lexus for lenge siden blitt etablert som et prestisjemerke på linje med de største tyske bilene, men det er åpenbart at Lexus ikke kan skilte med samme overtak i Europa – og i alle fall ikke i Norge der Lexus-salget for alvor først begynte for et års tid siden. Nye LS 430 kommer til Norge i januar, og det er nok fortsatt et langt lerret å bleke før kundene som vurderer en bil til over en million kroner begynner å se Lexus som et aktuelt alternativ.

Det er det strengt tatt ingen grunn til, annet enn de rent emosjonelle. LS 430 synes ikke like godt i terrenget som en Mercedes S-klasse eller BMW 7-serie, og dersom det viktigste for deg er prestisje, er de tyske toppbilene et mer aktuelt alternativ. Men om du unner deg selv litt luksus i hverdagen uten å pådra deg dine naboers eller kunders vrede, er Lexus et langt mer diskret alternativ. Og prisgunstig.

Mye bil for mye penger

Det er en omfattende oppgradering Lexus nå presenterer på sitt flaggskip. Slagvolumet har økt fra 4 til 4,3 liter, effekten har økt, bilen har blitt større, og utstyret mer avansert. I Norge vil LS 430 bli solgt med en svært kort liste over ekstrautstyr – om du vil kan du få bilen med soltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer