Lexus med rekordlavt forbruk

Mellom Genève og Paris har CT 200h rukket å gjøre seg helt klar til å sendes ut på markedet.

Foto: Lexus
Foto: Lexus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne forhjulsdrevne Lexusen hadde førpremière på Genève-utstillingen. Nå kommer den snart på markedet, og den vil bli lagt merke til.

Nå offisiell

For virkelig å være troverdig som BMW-konkurrent i kompakt-segmentet burde selvsagt CT 200h vært bakhjulsdrevet. Men, men - man tager det man får. Det er gradvis blitt sluppet mer og mer informasjon om denne bilen, som vi publiserte en første sak om i vinter etter at en produktbrosjyre hadde lekket ut på nettet.

0,38 liter bensin

Nå vet vi at den hybride kompakt-Lexusen er utstyrt med en 1,8-liters bensinmotor på 99 hestekrefter og 142 newtonmeter. Denne får drahjelp, særlig da ved lave turtall, av en elmotor som produserer såpass som opptil 82 hestekrefter. Denne bidrar med 207 newtonmeter, og disse er tilgjengelige fra start. Maksimal kombinert effekt er 136 hestekrefter.

Lexus hevder at bilen klarer seg med 0,38 liter per mil og 89 gram CO2 per kilometer. Det er i så fall rekordlavt i segmentet og tilsvarende det Toyota Prius kan skilte med. I og for seg ikke så rart for to biler som deler mye teknologi og er sammenlignbare når det gjelder dimensjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer