Lexus oppgraderer GS

Lexus gir storbilen GS en midtlivsoppdatering.

Publisert
Sist oppdatert

Viktigste nyhet er ny motor i V8-modellen. Mens største motor til nå har vært en gammel 4,3-liter, har nye GS 460 en 4,6-liter med 347 hestekrefter, forøvrig en del mindre enn hva samme motor yter i luksusbilen LS 460.

Raskere og gjerrigere

Selv om motoren har blitt større og hestekreftene flere, reduseres forbruket. GS 460 slipper ut 11 gram mindre CO2 per kilometer enn utgående GS 430, totalt 258. 0-100 går også tre tiendeler raskere og den klassiske sprinten er overstått på 5,8 sekunder. Like viktig er det kanskje at den automatiske girkassen nå har hele åtte trinn.

Bedre på veien

Lexus oppgraderer GS

Lexus oppgraderer GS

  1. Store bilder


Kjøredynamikken skal også være forbedret. GS 460 og hybridmodellen 450h kan nå bestilles med aktive stabilisatorstag, mens lillebror GS 300 må klare seg med nye støtdempere som justeres automatisk eller manuelt av føreren. Sistnevnte har også fått et litt lavere CO2-utslipp takket være finpusset aerodynamikk. 226 gram er hva GS 300 nå slipper ut per kilometer.

Forsiktig

Ansiktsløftningen tar også for seg det visuelle, men går svært forsiktig til verks. Endringene begrenser seg til en lett modifisert grill, annerledes frontlykter, lavere bakfanger og integrering av blinklysene i sidespeilene.

Endringene implementeres i modellprogrammet mot slutten av året.

  • Store bilder.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer