Lexus RC-F vises i Detroit

Den er i samme klasse som M4 og RS4. Det forplikter.

Lexus RC-F vises på bilmessen i Detroit nå i januar. Den skal gi hodebry for klassens andre sportslige coupeer.  Foto: Produsenten
Lexus RC-F vises på bilmessen i Detroit nå i januar. Den skal gi hodebry for klassens andre sportslige coupeer. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lexus viste for evigheter siden frem en konseptbil med navnet LF-CC. Allerede da visste vi at bilen skulle bli til noe, for det er veldig lenge siden Lexus sist lagde en konseptbil det ikke var ment å komme noe ut av en dag.

Derfor viste Lexus frem Lexus RC på bilmessen i Tokyo i høst, en bil som har sitt opphav i Lexus IS.

Det stopper likevel ikke der, for Lexus har det med å slenge en «F» på sine heftigste modeller. Dermed er det duket for Lexus RC F, som vises på bilutstillingen i Detroit til uken.

Downsizing?

RC F har den sterkeste V8-eren Lexus noen gang har laget. Det er med andre ord ikke snakk om nedgradering av noe slag, tvertimot så er det en maksimering av nær sagt alle tall. Vel, bortsett fra akselerasjonstiden da.

Med 5-liters slagvolum og 450 hestekrefter til rådighet er det tydelig at Lexus nå sikter seg inn på BMW M3 og M4, samt Audi RS4.

Ettersom bilen stiller i denne klassen har Lexus puttet på med detaljer som skal bedre alt som har med aerodynamikk å gjøre, og den digre grillen sluker store mengder luft for å kjøle ned beistet under panseret. Luften går ut igjen gjennom sluser i panseret og i bakkant av skjermene.-Detaljenes aggresive uttrykk gir forventninger om en ekstraordinær kjøreopplevelse, sier sjefsdesigneren, Yukihiko Yaguchi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer