Lexus utfordrer BMW M3

Hvis Automedia har rett, er det ikke lenge før Lexus plasserer en V8-motor under IS-panseret.

Publisert
Sist oppdatert

Lexus IS konkurrerer i samme klasse som Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-klasse og Volvo S60/V70. Som konkurrentene leveres IS i både sedan- og stasjonsvognversjon og er tilgjengelig med to ulike rekkeseksere. 2,0-literen yter 155 hestekrefter, mens 3,0-literen produserer 214. 214 hestekrefter er mye for de fleste av oss, men blir likevel i snaueste laget hvis man sammenligner med de europeiske konkurrentenes råeste alternativer.

Fra 300 til 354 hester

La oss ta en titt på konkurrentene. Vi begynner i Sverige der Volvo nettopp har lansert Volvo S60 R, som er utrustet med en turbomatet 2,5-liters rekkefemmer. Motoren yter 300 hestekrefter, 86 hester mer enn Lexus IS300.

BMW M3 er enda friskere. Under M3-panseret finner vi en rekkesekser med 3,2 liter slagvolum som yter 343 hestekrefter.

Mercedes-Benz har bestemt seg for å være enda litt bedre. C 32 AMG har også en 3,2-liters sekser, men i motsetning til M3-motoren har denne V-konfigurasjon. C 32 AMG-motoren er kompressormatet og yter 354 hestekrefter, hele 140 hestekrefter mer enn det tøffeste Lexus-alternativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer