Lexusknuserne

Lexus LS 600h var et teknisk lynnedslag da vi kjørte den for tre år siden. Nå er forspranget blitt et etterslep.

Lexusknuserne
Publisert
Sist oppdatert

Når Lexus LS600h kom på markedet for tre år siden var dette en unik bil uten konkurranse fra andre produsenter. Kombinasjonen denne bilen leverte av luksus, fart, firehjulsdrift og forbruk var helt unikt. Vi skrøt den opp i skyene, kalte den verdens mest avanserte bil og var rett og slett imponert over hva japanerne hadde klart å få til. Lexus LS600h har en 5-liters V8-motor med 394 hestekrefter, som sammen med en 224-hesters elektrisk motor har mer enn nok krefter til fremdrift. Komfort og støynivå er også i toppklasse.

Takket være drahjelp fra den elektriske motoren har denne store vogna et CO2 utslipp på kun 219 gram. Vi kaller denne bilen for en fullhybrid. Lexus RX450h og GS450h, Toyota Prius og BMW X6 Activehybrid er eksempler på andre fullhybrider.

Harde konkurrenter

Nå ser det mer svart ut for LS600h. Grunnen til det er nye Audi A8. Den leveres blant annet med en 4,2-liters V8 motor med direkte innsprøytning og 372 hestekrefter. Denne motoren er oppgradert ved overgang til ny A8, og har blant annet på grunn av ny 8-trinns automatkasse også kjempet seg 40 gram ned fra dagens A8. Utslippet er også kun 219 gram CO2 per kilometer. Ja, du kjenner igjen tallet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer