Vintertriks

Ligg unna denne knappen

Snø og kulde om hverandre gir problemer med is og dugg på innsiden av bilvinduene. Med noen enkle triks er problemet løst.

DUGG: Dugg på innsiden av rutene i bilen er plagsomt og i verste fall trafikkfarlig. Her får du tips til hvordan du kan bli kvitt problemet. Video: Berit B. Njarga. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I noen deler av Norge snør ned, mens andre setter kulderekorder for desember. Begge deler er med på å skape problemer for morgentrøtte bilister. Snøen du drar med deg på skoene inn i bilen, smelter. På vintertid er det i tillegg så som så med utlufting, og vi vil gjerne stenge varmluften inne i bilen så godt det lar seg gjøre.

Fuktigheten i bilen fører til dugg, deretter is på vinduene. Det er både irriterende og hindrer sikten. På utsiden fjerner du den best med en skrape, men hva gjør du for å bli kvitt isen på innsiden av ruta en gang for alle? Du skraper den vekk, men neste gang du skal ut å kjøre er det like ille.

Hold fingeren unna denne

Det beste rådet for å unngå problemer med dugg og is, er å holde fingrene unna knappen for resirkulering av luft.

Mange tror at å trykke på den vil gi raskere varme i kupeen en kald vintermorgen. Det er i tilfelle en kortvarig glede. Resultatet blir i stedet at luften i kupeen resirkuleres. Fuktighet fra passasjerene eller snøen som har smeltet på mattene slipper ikke ut. Det bygger seg opp mer og mer fuktighet.

Med denne knappen «inne» dugger vinduene igjen i løpet av noen minutter. Før du kjører inn i tunneler vintertid, er det dermed ekstra viktig å sjekke at resirkuleringen er slått av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer