Trafikksikkerhet

- Like farlig som mobilbruk

Trygg Trafikk mener sjåfører som spiser mens de kjører bil, kan bli like uoppmerksomme som de som fikler med mobilen bak rattet. UP er enige, og viser til ulykkesstatistikk.

ADVARSEL: Politiet i England går ut med denne videoen for å minne folk på hvor viktig trafikksikkerhet er. I saken under kan du lese om faren ved å spise mat mens du kjører. Video: KameraOne. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført for hurtigmatkjeden McDonald’s, synes 67 prosent av de spurte at det er greit å spise mens de kjører bil.

Dette er et alvorlig høyt tall, mener Trygg Trafikk.

I tillegg oppgir mer enn én av fire at de spiser mat bak rattet på månedlig basis - og over 300 000 bilister svarer at de ikke synes det er viktig med hvilepauser på lengre kjøreturer.

- Like farlig som mobilbruk

Kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg i Trygg Trafikk mener altså at tallene over er bekymringsfull lesing.

- Alle som har førerkort vet at millisekunders reaksjonstid kan utgjøre forskjellen på liv og død i trafikken, sier hun, og fortsetter:

- Undersøkelsen viser at over halvparten av de spurte ikke vet at det å spise bak rattet kan være like farlig som å bruke mobilen mens de kjører. Flere bilister må bli mer bevisste på denne risikofaktoren og holde begge hendene på rattet når de kjører bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer