Lille speil på vinduet der...

Bakspeilet vil nok kanskje ikke gi deg svar på hvem som er vakrest i verden her, men det er jammen snart ikke langt unna.

Lille speil på vinduet der...
Publisert

I følge viseformann Ken Le Grand i Gentex Corporation, et firma som har utviklet bakspeil som fungerer som informasjonsdisplay, er det ingen grenser for hva slags informasjon man vil kunne formidle via bakspeilet -- men han er såpass nøktern at han setter himmelen som grense..

Gentex?

Gentex Corporation er et amerikansk firma som produserer bakspeil til biler, og brannrednings-utstyr. I 1982 presenterte de bakspeilet med automatisk dimming – en type bakspeil som fortsatt er forbeholdt luksus- og sportsbiler. I tillegg til at de har forskjellige varianter med ulike funksjoner på bakspeilet, kommer de nå med et som brukes som informasjonsdisplay.

Tripteller på bakspeilet

På bakspeilet formidles nå informasjon som vi er vant til å se på instrumentpanelet i bilen. I dette nye speilet -- som får sin debut i år 2000-utgaven av Plymouth Prowler -- er mange av disse informasjonene flyttet, slik at de blir vist i en liten del av bakspeilet. Her kan man nå se ute-temperaturen, gjennomsnittlig drivstofforbruk, hvor mye drivstoff som er igjen på tanken, hvor mye drivstoff du bruker i øyeblikket, kjøretøyets retning, tripteller og hvor lenge du har kjørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.