Lincoln Continental gjenoppstår

Er det troverdig at amerikanske Ford skal konkurrere mot Mercedes i det ypperste luksus-segmentet?

«ROLIG LUKSUS»: Lincoln Continental Concept -  forløperen til neste luksusbil fra Ford-konsernet. Neste Lincoln Continental vil være Mercedes S-klasse-konkurrent, Cadillac-rival og utvilsomt en sterk presidentbil-kandidat. Foto: LINCOLN
«ROLIG LUKSUS»: Lincoln Continental Concept - forløperen til neste luksusbil fra Ford-konsernet. Neste Lincoln Continental vil være Mercedes S-klasse-konkurrent, Cadillac-rival og utvilsomt en sterk presidentbil-kandidat. Foto: LINCOLN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sannheten er at Ford har et ess i ermet i form av merkevaren Lincoln Continental, selveste presidentbilen med en unektelig status som ikon – særlig siden John F. Kennedy ble myrdet i en SS-100-X-versjon i 1963.

Lincoln (Ford), var lenge en rival av Cadillac (General Motors), i det amerikanske luksusbil-markedet - og de to kjempet om presidentenes gunst som førstevalg for administrasjonens representasjonsbehov.

En annen måte å vinne presidentvalget på, kan man kanskje si...

En slik status ønsker naturlig nok Ford at Lincoln skal oppnå igjen og her er bilen de satser på for å få det til. Og, hvem vet, kanskje bli presidentens valg igjen?

Eksteriørbilder:

Ny presidentkandidat

Lincoln Continental vises nå på bilmessen i New York i form av en såkalt konseptbil som ikke lurer noen: Denne er, tross spektakulære felger og konsept-aktige frontlykter, ikke langt fra produksjon.

Linjene har elementer som minner oss om den spektakulære Ford Interceptor fra 2007.

Årsaken til at de ikke viser produksjonsbilen direkte er åpenbart at man ikke ønsker å ta noen sjanser: Det skal tas hensyn til publikums reaksjoner, og særlig til reaksjonene fra opinionslederne blant potensielle kunder, før den endelige designen spikres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer