Liten BMW kommer neste år

BMW skal satse hardt på kompaktklassen. 1-serien er verktøyet og blir nok ikke det billigste alternativet, men antagelig spennende.

Publisert
Sist oppdatert
Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Liten BMW kommer neste år

  1. Store biler
Liten BMW kommer neste år
Liten BMW kommer neste år


BMW jobber tydeligvis på spreng med sin nye småbil. Den lett kamuflerte testbilen som kjøres på Nürburgring er i hvert fall en sterk indikasjon.

Rundere i kantene

1-serien vil få klare likhetstrekk fra BMW's siste modeller, men det ser ut som den blir litt mer avslepen likevel. Fronten blir det mest dominerende partiet, mens de sterke linjene som 5- og 7 serien har på resten av karosseriet ser ut til å være utelatt her.

Sedan?

Automedia er ikke snaue i sine spekulasjoner angående 3-serien. De tror nemlig at 1-serien også skal komme i sedanutførelse. Vi kan ikke bestride det, men vi har aldri sett bilder av noe som indikerer at BMW jobber med en enda mindre sedan enn 3-serien.

Automedia mener også å ha dekning for å si at 1-serien også kommer som stasjonsvogn og kabriolet.

Bakhjulsdrevet

Av bildene kan dere se at bilen i hvert fall kommer som femdørs kombikupe, og den skal også bli bakhjulsdrevet. Det blir i så fall den eneste bilen i klassen med bakshjulsdrift. Vi kan ikke annet enn krysse fingrene for at vektfordelingen er god. Hvis ikke blir denne bilen vanskelig å kjøre på glatt føre.

Det skal også bli muligheter for SMG-girkasse. De som har lest testen vår av BMW M3 vet hvordan den fungerer. Det kommer kanskje også en enda enklere versjon av iDrive som nå finnes i både 5- og 7-serie.

Basismotorer

1-serien blir utstyrt med firesylindrete motorer med Valvetronic-ventilstyring. 116 vil få 115 hestekrefter og 118 vil få 143 hestekrefter. Det går også rykter om at BMW skal lage turbomotorer igjen. Det er jo bare å glede seg hvis det skulle skje.

Gå ikke glipp av bildene på denne lenken.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer