jekket feil

Liten bulk kostet 330 000 kroner

Elbil-eieren plasserte jekken litt feil. Resultatet ble en liten bulk som ble veldig dyr å fikse.

JEKKET FEIL: Den lille bulken i batterikassen på elbilen kostet 330 000 kroner å reparere. Bare limet som måtte brukes kostet 90 000 kroner og taket på bilen måtte tas av, ifølge Fremtind. Foto: Run Korsvoll
JEKKET FEIL: Den lille bulken i batterikassen på elbilen kostet 330 000 kroner å reparere. Bare limet som måtte brukes kostet 90 000 kroner og taket på bilen måtte tas av, ifølge Fremtind. Foto: Run Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nye biler er tydeligvis ikke bygget for å bli reparert. Denne gang var det snakk om en elektrisk bil der eieren skulle skifte hjul og ikke var nøyaktig nok med å plassere jekken på riktig sted.

Resultatet ble en liten bulk i batteriet. Ifølge bilens reparasjons-manual må da hele batteriet byttes. Skaden, som normalt ville koste rundt 20 000 kroner å utbedre, kom på nesten 330 000 kroner(!).

Bare limet som måtte brukes i reparasjonen, kostet nesten 90 000 kroner. Det forteller Geir Larsen, leder for motortakst i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

En liten bulk

– Ved en tilfeldighet oppdaget verkstedet en ubetydelig ripe på elbilbatteriet og en liten lekkasje. Batteriet fungerte, og bilen ville vært fullt kjørbar med en enkel reparasjon.

Når det er lekkasje sier reparasjonsmanualen til denne bilen at hele batterikassen skal byttes. Reparasjonen av den 30 centimeter lange bulken på kanalen under bildøren kom i dette tilfellet på 330 000 kroner.

På den aktuelle biltypen måtte taket fjernes for å reparere en skade nederst på bilen, forklarer Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer