Liten flerbruksbil fra Volkswagen

Volkswagen Touran koster litt mer enn konkurrentene, men har også mye mer utstyr. Selv basisvarianten har både elektronisk stabilitetsprogram og klimaanlegg.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Touran er debuten til Volkswagen i fleksibil-klassen. Konkurransen blir hard og Opel Zafira er den bilen som har best taket på markedet. Peugeot 307 er for tiden Norges mest solgte bil og fleksibilen 307 SW har en stor andel av disse. Oppfinneren av klassen, Renault, skal oppgradere sin Scenic i løpet av året og vil også bli en aktør i denne klassen. Den første Scenic kom for syv år siden.

Syvseter

Touran ligner mest på Zafira med sine syv seter hvorav bakerste rad lurt kan gjemmes unna i gulvet bak. I Touran er det til og med enda lurere enn i Zafira. I Zafira må baksetet skyves frem for å finne de to siste setene. I Touran drar du de rett opp av gulvet. Touran har i tillegg tre separate seter på rad to som kan fjernes helt. De er også ganske lette i forhold til mange slike seter vi har løftet på før.

Plass og kapasitet

Som femseter er bagasjerommet upåklagelig stort. Det sluker mye og volumet er på hele 641 liter når tredje seterad ikke er i bruk. Touran har også en maksimal nyttelast på 660 kilo som betyr at du lovlig kan ha med deg fem personer og mye bagasje. Resten av klassen ligger her over 100 kilo bak. Som syvseter er bagasjerommet beskjedent. Det er gjengs for alle disse bilene. Fem mennesker med bagasje eller syv uten blir konklusjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer