Bulker og stikker

Liten, men dyr

De tre første månedene i år ble nesten 16 000 parkerte biler påkjørt. Synderen stikker som regel av og du sitter igjen med en regning på mange tusen.

DERFOR SMELLER DET: Parkeringsplassene er like smale, mens bilene er blitt betydelig bredere. Kanskje ikke så rart at mange synes det er trangt å parkere. Foto: Gjensidige
DERFOR SMELLER DET: Parkeringsplassene er like smale, mens bilene er blitt betydelig bredere. Kanskje ikke så rart at mange synes det er trangt å parkere. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert

- Ved første øyekast så ikke skaden så stor ut. Ved nærmere sjekk viste det seg at begge skjermene måtte byttes. Det kostet rundt 30 000 kroner.

Det forteller kommunikasjonssjefen i If, Sigmund Clementz. Han opplevde at bilen ble påkjørt mens den sto parkert utenfor butikken og at synderen stakk av.

Dette er en situasjon mange kjenner seg igjen i. Clementz forteller at parkeringsbulker er blant de vanligste skadene som meldes inn til forsikringsselskapet.

En landsdekkende undersøkelse som YouGov tidligere har gjort for If, viser at nesten åtte av ti bilister som får bilen bulket mens den står parkert, opplever at synderen har stukket av uten å si ifra. Tilbake står du med en skade som altså kan bil svært dyr.

Toppen av isfjellet

At nesten 16 000 bileiere leverte inn skademelding etter at bilen var blitt påkjørt mens den sto parkert, er likevel bare toppen av isfjellet. I tillegg ble det meldt inn 8000 ryggeskader i januar, februar og mars. Mange som opplever å få en bulk i bilen på denne måten, kontakter aldri forsikringsselskapet. De bekoster skaden selv, eller lar den bare være. Derfor vet ingen hvor mange som opplever å komme tilbake til en bulket bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer