Liten og sprek Volvo S40

Den nye S40 er snerten bil som skal konkurrere med BMW 3-serie og Audi A4. Prismessig ligger den godt an, men er også litt mindre.

Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (DinSide Motor): Vi har nok en gang besøkt den spanske regnkysten. Ja, vi mener regnkysten, for maken til høljeregn er det ikke ofte vi opplever i Spania. Forholdene for å teste S40 T5 med 220 hesters turbomotor var dårlige, men vi kan likevel bringe noen førsteinntrykk av Volvos nåværende minste bil.

447 cm

Dette er den totale lengden på S40. Den er dermed 4 centimeter kortere enn utgående modellen. Det merkes ikke foran. Der er det god plass, og rikelig med justeringsmuligheter gjør det enkelt å finne seg til rette. Ratt og instrumenter er typisk Volvo, men midtkonsollen er svært moderne, og litt brukeruvennlig. Midtkonsollen er en plate midt i dashbordet med et stort åpent rom bak. Betjeningen av vitale funksjoner er mye enklere i for eksempel S60.

Bakseteplass er det så som så med, men den er ikke dårligere enn de andre bilene i klassen. Min vanlige sitteposisjon i disse bilene er med setet i bakerste posisjon og dermed blir baksetet degradert til en ekslusiv jakkehylle. Skal du få fire mann inn i kupeen må det forhandlinger og finjusteringer til. Størrelsen gjør det også trangt i bagasjerommet. Innlastingen minner om å legge brev i en brevsprekk. Bagasjen skyves inn i et ganske lavt hull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer