Test Opel Crossland X

Liten, sterk og velutstyrt

Opel kliner til med kompakt crossover til godt under 300.000 kroner. Vi har testet. 

KOMPAKT: Crossland X smetter inn i crossover-landskapet som en av de mindre i klassen. Men plassutnyttelsen er god! Foto: Harald Dawo
KOMPAKT: Crossland X smetter inn i crossover-landskapet som en av de mindre i klassen. Men plassutnyttelsen er god! Foto: Harald Dawo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opel ble nylig kjøpt opp av PSA-gruppen, som blant annet har Peugeot, Citroën og DS fra før, men samarbeidet hadde allerede startet da salget ble gjennomført. Det er nye Opel Crossland X et eksempel på.

Plattformen er nemlig helt ny, og skal i fremtiden sitte i flere nye biler fra PSA-gruppen, deriblant Citroën C3 Picasso og Peugeot 2008.

Men først ut er altså Crossland X fra Opel. Den plasserer seg såvidt under den eldre Mokka X i utvendig størrelse, og vil etterhvert få en klart større bil, Grandland X, over seg i modellspekteret.

Crossland X starter på 250.000 kroner og en meget velutstyrt versjon koster fra 275.000.

Som alle tall og trender viser, så vil markedet ha SUV, eller i det minste SUV-ifiserte bilmodeller – både av de minste og største modellene. Derfor dukker biler som Opel Crossland X opp.

Liten, men sterk

Med en lengde på 4,21 meter må bilen finne seg i å bli kalt en småbil, og den trenger heller ikke store maskinen for å drives.

Under panseret vil det kun bli ett motoralternativ til å begynne med, men den er til gjengjeld kanskje en av markedets aller beste motorer – PSA sin 3-sylindrede 1,2-liter, som i dette tilfellet yter 110 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer