Bygges på fleksibel Yaris-plattform

Liten SUV fra Toyota

Men bare skisser ennå.

NY SUV: Matt Harrison, visepresident i Toyota Motor Europa, lettet på sløret for en ny liten SUV med hybrid drivlinje og firehjulstrekk, bygget på samme plattform som Yaris. Foto: Rune M. Nesheim
NY SUV: Matt Harrison, visepresident i Toyota Motor Europa, lettet på sløret for en ny liten SUV med hybrid drivlinje og firehjulstrekk, bygget på samme plattform som Yaris. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Vi er i Amsterdam på Toyota Forum. Der ser vi bilene som er nærmest lansering og får innblikk i Toyotas tanker om fremtiden.

Først og fremst er det Toyota RAV4 Plug in Hybrid som skal sørge for salg. En bil som forventes å bli Norges mest solgte SUV dette året. Det meldes om rekordlavt forbruk og utslipp (0,13 l på mila og 29 g CO₂/km).

Helt nye Yaris Hybrid var også på plass med rekordlavt oppgitt WLTP-utslipp. Med CO₂-utslipp på 63g/km og et forbruk på 0,29 l/mil, blir den også klasseledende.

Lexus UX blir den eneste elektriske nyheten vi ser fra konsernet i nær fremtid. Norge og Japan er prioriterte marked, og Norge får flest enheter i verden når den lanseres på vårparten. Man håper å selge 1000 eksemplarer av elbilen, som har fått batteripakken festet under gulvet og dermed vesentlig lavere bakkeklaring enn hybridversjonen. Til gjengjeld blir bagasjerommet større.

Vi fikk også for første gang se satsningen på sporty biler. Vi fikk se Yaris GR for første gang uten maskering, og Toyota Supra med firesylindret motor på 258 hester og 400 Nm var litt av en overraskelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer