Litt Frankfurt-snacks

Peugeot 307 WRC, Alfa 166 og Fords designkonsept Visos skal blant mange andre nyheter slåss om oppmerksomheten på bilutstillingen i Frankfurt.

Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Frankfurt er svært viktig for europeiske produsenter, og mange bilmodeller er blitt vist første gang på utstillingen. Vi følger med det som slippes av nyheter, og her kommer tre ganske forskjellige biler.

Peugeot 307 WRC

Marcus Grönholm får 34 centimeter mer å bakse med til neste år. 206 WRC pensjoneres, og storebror 307 skal fortsette som en hard konkurrent til Petter Solberg. Overgangen til 307 gjør at Peugeot stiller med nesten like lang bil som Subaru.

Det er 307 CC, en todørs kupe-kabriolet, som er basis for den nye WRC-bilen. WRC-utgaven måler 434 centimeter i lengden, og 177 centimeter i bredden. Bredden er den samme som 206 WRC. Akselavstanden er imidlertid økt med 14 centimeter til 261 centimeter.

Peugeot sier toliteren under panseret yter 300 hestekrefter ved lave 5.250 o/min, og har et dreiemoment på 580 Newtonmeter (Nm) ved 3.500 o/min. En ny femtrinns girkasse er på plass, og kreftene fordeles via tre elektroniske styrte differensialer.

Alfa 166

En skikkelig Alfa-grill er den mest i øyenfallende forandringen på 166, men ifølge importøren skal også interiøret være fornyet. Den store Alfaen dukker opp i Norge på vårparten med oppgraderte versjoner av de motorene som finnes i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer