Liv Signe satte foten ned

Vegvesenets bruk av wirerekkeverk mellom kjørebaner, også kalt eggdelere, har voldt motorsyklister stor bekymring. Nå har samferdselsministeren stoppet videre bruk.

Publisert
Sist oppdatert

- Vegvesenet skal i fremtiden bruke rekkverk som er sikre for alle trafikkanter, også motorsyklister, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete på en pressekonferanse i dag morges. På direkte spørsmål fra DinSide Motor om hva som ville skje med wirerekkverk som allerede er tatt i bruk, svarte Liv Signe Navarsete at det har hun foreløpig ikke tatt stilling til.

Hele regjeringen bak

- Nå har vi satt foten ned for videre bruk av wirerekkverk. Å erstatte allerede oppsatt rekkverk er et kostnadsspørsmål som eventuelt må utredes videre, sier hun. Samferdselsministeren sa også at hun har lyttet til motorsykkelorganisasjonen NMCUs innstendige argumenter siden hun tiltrådte i fjor høst, og at hele flertallsregjeringen stiller seg bak beslutningen. Og det har vel neppe vært noen ulempe at den entusiastiske motorsyklisten, stortingsrepresentanten og samferdselspolitisk talsmann for SV, Hallgeir Langeland, har hatt kort vei til å viske sin minister noen innstendige ord i øret.

Stor seier for NMCU

- Vi har kjempet med nebb og klør mot wirerekkverk siden 1993. Og det var først i går ettermiddag kl. 15.30 at den endelige beslutningen ble tatt. Det sier vel sitt? sier en fornøyd Jan-Fredrik Møller. Han leder NMCU, som organisere landets veimotorsyklister.- Er wirerekkverk noe som kun angår motorsyklister?- Det er først og fremst vår sak og bekymring. Men jeg tror nok også sjåfører av både tungtrafikk og personbiler vil se positivt på dette. Det er en kjent sak at wirerekkverkene ikke er tilstrekkelig dimensjonert for tunge kjøretøy, og at også personbiler ved uhell kan ”klatre over” rekkverkene og komme over i motsatt felt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer