Bilulykker

Livredde for ulykker

Veiene blir bedre og bilene får mer sikkerhetsutstyr. Likevel er flere enn noen gang redd for å bli skadet eller dø i ulykker på norske veier.

REDDE: Vi er reddere for å bli skadet i en trafikkulykke nå enn for ti år siden. Nesten halvparten av de unge frykter ulykker. Foto: Rune Korsvollb
REDDE: Vi er reddere for å bli skadet i en trafikkulykke nå enn for ti år siden. Nesten halvparten av de unge frykter ulykker. Foto: Rune Korsvollb Vis mer
Publisert

Norge er i flere år blitt kåret til vedens sikrest land når det gjelder hardt skadde og døde i trafikken. Da skulle man kanskje tro at frykten for å komme i en ulykke også er blitt mindre. Men slik er det ikke, ifølge en ny undersøkelse som Ipsos har gjort for Gjensidige. Vi er blitt reddere.

Nesten én av tre (29 prosent) svarer at de er svært eller ganske bekymret for å bli skadet i trafikken. I en tilsvarende undersøkelse i 2012, var det bare 23 prosent som svarte det samme.

Kvinner mest bekymret

Det er flere kvinner (33 prosent) enn menn (25 prosent) som er bekymret. Blant de yngste trafikantene i undersøkelsen er det hele 44 prosent som sier at de er svært eller ganske bekymret forbli skadet i ulykker på norske veier.

- Selv om bilene blir stadig sikrere, og det er færre som dør i trafikkulykker nå enn for ti år siden, er det minst like mange store og små uhell som før. Det kan være noe av forklaringen på bekymringen, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Mindre bekymret før

Han mener at den kraftige økningen i ulykker de første månedene i år bør føre til at enda flere blir bekymret – og kanskje blir litt mer forsiktige i trafikken:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer