Livsfarlig kollisjonspute i flere Nissan-biler

Metalldeler kan «skytes» ut i kupéen ved kollisjon.

SIKKERHETSFEIL: Takata, som leverer kollisjonsputer til flere av Nissans bilmodeller, har varslet at det kan oppstå feil på kollisjonsputene over tid. Les hvilke Nissan-modeller som er utsatt i saken under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SIKKERHETSFEIL: Takata, som leverer kollisjonsputer til flere av Nissans bilmodeller, har varslet at det kan oppstå feil på kollisjonsputene over tid. Les hvilke Nissan-modeller som er utsatt i saken under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Ved en ulykke kan kollisjonsputene blåse seg opp med en slik kraft at deler av puten kan briste og eventuelt skyte metalldeler inn i kupéen. Metalldelene kan i slike tilfeller forårsake alvorlige skader på deg og passasjerene dine, lyder advarselen på Nissans nettside.

Det er Takata, som leverer kollisjonsputer til flere Nissan-modeller, som har varslet bilprodusenten om at det kan oppstå feil på kollisjonsputene over tid.

Disse Nissan-modellene er utsatt

Beskjeden er klar: Har du en bil med den farlige kollisjonsputa installert, må du ta kontakt med Nissan umiddelbart.

Hvis du ikke har fått bilen reparert allerede, må du ta kontakt med Nissan og oppgi chassisnummeret for å kontrollere om bilen din er berørt. Det kan du også taste inn på Nissans nettside for å sjekke.

Chassisnummeret står nederst i venstre hjørnet på frontruten, på innsiden av dørkarmen på førersiden eller i bilens vognkort, og i vedlikeholdsboken. Nummeret består som regel av 17 tegn, både tall og bokstaver.

En liste over hvilke biler som er berørt, samt produksjonsperiodene tilbakekallingen gjelder for, ser du her:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer