Livsfarlig på juleveiene

Vegvesenet forventer mange drepte under årets julehøytid. I helgen er det meldt vanskelige kjøreforhold i nesten hele landet.

Livsfarlig på juleveiene
Publisert
Sist oppdatert

I helgen melder Meterologisk Institutt om liten storm i Sogn og Fjordane og Finnmark. Og det meldes om vanskelige kjøreforhold i Finnmark og Troms, samt fjellovergangene i Sør-Norge.

Altså er det meldt vanskelige kjøreforhold på hele Vestlandet, i hele Trøndelag, i tillegg til Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.

- Hele Sør-Norge får sterk vind og nedbør, forteller Storm-meteorolog Inge Johannessen til TV2-været, som anbefaler reisende om å vente til over helgen dersom de kan.

Jule- og nyttårsuka er nemlig høysesong for trafikkulykker. Det påkeper Statens Vegvesen.

Høy dødlighet

Gjennomsnittlig de siste fem årene har det vært 159 trafikkulykker i jule- og nyttårstiden. Av disse har i gjennomsnitt seks personer omkommet, 20 har blitt hardt skadd mens 216 personer har blitt lettere skadd.

I fjor mistet tre mennesker livet i juletrafikken, mens 35 ble hardt skadd. Mens i 2006 og 2004 ble henholdsvis 8 og 9 mennesker drept i juletrafikken.

Her er Norges dødligste veier

- Høy fart og forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er en gjenganger i jule- og nyttårstrafikken. De fleste ulykkene er utforkjøringsulykker. Forbikjøringer er også noe som ofte skaper kluss i trafikken, ofte i form av påkjøring bakfra eller utforkjøring, sier Finn Harald Amundsen i Statens vegvesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer