Bilavgifter og WLTP

Lommeboka di vant ett år

KOMMENTAR: En hel bilbransje og norske bilkunder jubler etter at regjeringen utsetter den varslede avgiftsøkningen. Men bare vent...

UTSATT: Regjeringen snur - noe som betyr at en omlegging av beregningsmåten for avgifter vil tidligst skje i 2020. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
UTSATT: Regjeringen snur - noe som betyr at en omlegging av beregningsmåten for avgifter vil tidligst skje i 2020. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I hele år har vi virret rundt i usikkerhet. Du har sikkert hørt om alfabetet som har løpt løpsk: NECD skal bli til WLTP.

Kort fortalt: Ny målemetode for forbruk og utslipp. Noe som vil gjøre at biler med bensin og diesel – og ikke minst ladbare hybrider som går under 50 kilometer på strøm – skal svi på pungen. Eller rettere sagt; det er du som ville blødd. En helt ordinær bil med det Ola Avgift ønsker seg - automat, diesel og firehjulstrekk – kunne fort bli 50.000-100.000 kroner dyrere.

Men nå varsler finansminister Siv Jensen en overgangsordning. Regjeringen snur og dropper økningen av bilavgiftene i neste års statsbudsjett (om budsjettforhandlingene ender i fornuft, da).

Heldigvis.

I både Sverige, Finland og Danmark kommer det tiltak for å hindre økte bilpriser fra 2019. Nå kommer altså Norge etter. Det er en riktig, fornuftig og ikke minst nødvendig avklaring for å sikre en stor bransje som må rekke å omstille seg og produktene sine. Men det er først og fremst viktig for norske kunder, som får noe mer forutsigbarhet for lommeboka si. Vel å merke i ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer