Er elbil billigere enn bensin- og dieselbil?

– Lønner seg mer enn noen gang

Selv om strømprisene har gått «til himmels» mener Elbilforeningen at det er enda mer lønnsom med elbil i dag. Samtidig råder ekspertene deg om å lade på riktig tidspunkt.

ELBILLADING: Selv om strømprisene er rekordhøye, mener Norsk elbilforening at det er mer lønnsomt enn noen gang å eie elbil. Foto: Øystein B. Fossum
ELBILLADING: Selv om strømprisene er rekordhøye, mener Norsk elbilforening at det er mer lønnsomt enn noen gang å eie elbil. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Selv med strømstøtte merker elbilistene at regningen øker, men med noen enkle grep kan du spare inn noen kroner på strømregningen.

Det sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF. I en pressemelding understreker bileier-organisasjonen at drivstoffkostnadene har økt drastisk for alle bilister - på strøm eller fossilt drivstoff - men at det finnes grep elbilistene kan gjøre for å spare.

Gjør som bensin- og diesel-bilistene

Ifølge en undersøkelse NAF foretok i vinter lader åtte av ti elbilister bilen hjemme, noe som oftest er det mest lønnsomme (utenom for de som greier seg med å lade gratis på arbeidsplassen - og evt rimelig kommunal lading).

Men på grunn av at strømprisene har blitt veldig høye denne sesongen har følgelig også elbilladingen blitt langt dyrere. Til tross for strømstøtte betaler man fort det dobbelte av det man gjør en normal vinter, hevder bileier-organisasjonen.

De fleste har imidlertid en såkalt spotavtale, hvor prisen for strøm endrer seg time for time. Dermed lønner det seg naturligvis å lade når strømmen er billigst.

Det blir med andre ord som når bensin- og diesel-bileiere, bør fylle tanken når prisene er på det laveste i uka - bare at det for elbileierne handler om klokkeslett på døgnet, framfor dager i uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer