Løp og kjøp

Milano (DinSide Motor): Dette er et svært bra valg om man er på jakt etter prisgunstig "lastebil".

Løp og kjøp
Publisert
Sist oppdatert

Etter litt om og men fikk vi også ut en virkelig godbit, skulle det vise seg. Vi gikk til oppgaven med en mild skepsis og en og annen fordom. 1,4-liters motor i dette droget av en bil høres ikke spesielt kult ut, men det fungerer skulle det vise seg.

Godbiten er i dette tilfellet nye Superb stasjonsvogn 1.4 (én komma fire!). Dette er tross alt en stor bil som er beregnet på tunge oppgaver. Dermed høres ikke 1,4 så veldig fristende ut akkurat her. Og skal man for eksempel på påsketur med familien og har full bagasje med alt fra alpinstøvler og TV-spill til truger, øl og lammestek. Med andre ord plasskrevende varer som i tillegg veier en del.

Er det da mulig å drasse med seg alt dette med en 1,4-liters bensinmotor? Vi tok med oss Superb med den minste motoren opp alle svingene til motorveien og lot det stå til.

Motoren er en 1,4-liters bensin motor med turbo, og det er turboen som er redningen her. Motoren yter 125 hestekrefter, og 200 newtonmeter er tilgjengelig helt fra 1.500 til 4.000 omdreininger. 0 til 100 klarer den på 10,6 sekunder, noe som er godkjent. Den er dermed kjappere på denne sprinten enn Passat Bluemotion og Volvo V70 1.6 DRIVe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer