Løpsklassene

Top Fuel er den raskeste klassen og følgelig den største publikumsmagneten. Men det kjøres løp i en rekke andre bil- og motorsykkelklasser.

Publisert
Sist oppdatert

Top Fuel (TF)

Topp-klassen, der biler med nærmere 6.000 hestekrefter klarer 0-100 på 0,7 sekunder og kvartmilen på rundt 5 sekunder. Ved målpassering er toppfarten ofte oppe i nærmere 500 kilometer i timen. Topp Fuel-bilene bruker kompressormatede motorer med inntil 8,2 liter slagvolum og bruker det høyeffektive drivstoffet nitrometan.

Top Methanol Dragster (TMD)

Ligner på Top Fuel-bilene, med store bakhjul og tynne forhjul. Kjøres ikke som Top Fuel-bilene på nitrometan, men bruker i stedet metanol. Motorene er i likhet med Top Fuel-motorene kompressor-matede og utvikler omlag 3.500 hestekrefter. Klarer 0-100 på under 1 sekund ogkjører kvartmilen på snaue 6 sekunder. Toppfart ved målpassering nærmer seg 400 kilometer i timen.

Top Methanol Funny Car (TMFC)

Motor og prestanda minner mye om Top Methanol Dragster. De kompressormatede motorene går på metanol og yter omlag 3.500 hestekrefter. 0-100 går på under 1 sekund og kvartmilen kjøres på rundt 6 sekunder. Toppfart ved målpassering omkring 400 kilometer i timen. Den store forskjellen er at Funny Car-klassen har et glassfiber-karosseri som gjør at den minner mer om en ordinær bil enn dragsterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer