Hyundai Ioniq

Løser lukeparkeringa

Sjekk stillingen til hjulene på denne Hyundai Ioniq 5. Den kan kjøre sideveis inn i en parkeringsluke og snu rundt seg selv.

EN DRØM Å PARKERE: Hyundais e-Corner system vil kunne gjøre lukeparkeringen og manøvrering i trange parkeringshus til en drøm. Video: Hyundai Mobis
EN DRØM Å PARKERE: Hyundais e-Corner system vil kunne gjøre lukeparkeringen og manøvrering i trange parkeringshus til en drøm. Video: Hyundai Mobis Vis mer
Publisert

Under den store elektronikk-utstillingen i Las Vegas denne uka, viste Hyundais avdeling for selvkjørende biler - Hyundai Mobis - fram systemet som de kaller e-Corner. Det er montert i en prototyp av elektriske Ioniq 5 og gjør at bilen kan manøvrere på helt nye måter.

Som videoen viser, kan de fire hjulene rotere 90 grader i samme retning, noe som gjør at bilen enkelt kan kjøre sideveis inn og ut av trange parkerings-luker, men det er ikke alt.

Bilen kan bevege seg på omtrent alle tenkelige måter. Den kan bevege hjulene foran og bak uavhengig av hverandre, slik at den snur 360 grader rundt seg selv. Den kan kjøre diagonalt og den kan snu bare bakhjulene 90 grader og kjøre som en gaffeltruck. E-Corner fungerer bare i lavere hastigheter.

For elbiler

Teknologien består av en elektrisk motor, elektrisk støtdemper, bremser og styring på hvert hjul. Det er ingen fysisk forbindelse til bremsepedalen eller rattet. Derfra går det elektriske signaler (steer-by-vaier) til små elektriske motorer i hvert hjul.

Systemet skal ifølge Hyundai Mobis være egnet for en rekke elektrisk bilmodeller, uten at det går ut over den innvendige plassen i bilene. Noen flere detaljer om systemet har ikke Hyundai offentliggjort. Heller ikke når de forventer at e-Corner kan være klar for serieproduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.