Lotus priser Europa S

Lotus Europa S, det mer sofistikerte alternativet til Elise og Exige, nærmer seg lanseringsdato, og anbefalt pris fra fabrikk er fastsatt.

Publisert
Sist oppdatert

NYHET: Lotus er inne i en aktiv periode. En ny Elise S ble nylig annonsert - k-motoren greide ikke lenger utslippskravene - og en etterfølger til supersportmodellen Esprit er blitt annonsert og skal i produksjon i 2008.

Ny GT-modell

Europa S er en GT-inspirert toseter som er laget for potensielle Lotus-kunder, sportsbilentusiaster som har sansen for merkets satsning på pur kjøreglede men som samtidig synes at Elise og Exige er i overkant enkle produkter.

Fortsatt lett

Ifølge Lotus svikter ikke bilen merkets grunnfilosofi i så måte, men gjør allikevel livet litt mer behagelig for eieren, som kanskje er litt mer opp i årene enn kjøperne av de to andre modellene. Europa S veier under et tonn takket være avansert lettvektteknologi når det gjelder chassis og struktur, mens karosseriet er av lette komposittmaterialer.

Rask

De 995 kiloene i egenvekt gjør at hver hestekraft fra den midtmonterte motoren ikke har mer enn fem kilo å bevege. Motoren er en toliter med turbo og produserer en effekt på 200 hestekrefter. Dreiemomentet er maksimalt ved 5.000 omdreininger, der det når 272 newtonmeter. Imidlertid er 90% av trekkraften tilgjengelig fra 2.000 omdreininger. Akselerasjonstallene Lotus oppgir er da også meget respektable: 5,9 sekunder til 100 kilometer i timen fra stillestående og kun 13,6 sekunder til 160. Toppfarten oppgis til 240 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer