Lotus viser Esprit-arving

Elise skal få en storebror. Her er Project Eagle.

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 22/07/2008: Navnet ble Evora.

Lotus, et navn som vekker mange minner innen motorsport og især Formel 1, er fortsatt en oppegående bilprodusent samtidig som Lotus Engineering lever i beste velgående som underleverandør av teknisk ekspertise til store bilprodusenter.

Helt ny

Nå nærmer lanseringsdatoen for merkets helt nye sportsbil seg. Det blir etterfølgeren til den spektakulære Lotus Esprit fra 1970-tallet, en bil som ble "ikonifisert" da den ble brukt som undervannsbil i en James Bond-film. Det dreier seg om en supersportsbil med en meget spesiell konfigurasjon, nemlig 2+2 med midtmotor. Den unike lay-outen medfører naturlig nok at baksetene blir rene nødseter.

E et-eller-annet?

Mange av våre kolleger har omtalt denne bilen som "nye Lotus Eagle", men det er langt fra sikkert at det blir navnet på bilen. Kan vi håpe det blir Esprit igjen? Svaret kommer 22. juli på bilutstillingen i London. Uansett: E som forbokstav er noe av en fetisj for Lotus - forgjengeren til Elise het Elan...

Elise, Exige, Europa S

Den etterlengtede supersportsbilen fra Lotus ble annonsert for over to år siden, og det ser ut til at den malaysisk-eide produsenten holder seg til tidsplanen. Dette blir den første helt nye modellen fra Lotus på 13 år; Lotus Europa S (som kom i 2006), Lotus Exige og Lotus Elise er alle basert på samme chassis og deler mye av komponenter. Etter produksjonsplanen som Lotus' toppsjef, Mike Kimberley, presenterte for to år siden, skal dette være den første av tre nye modeller som lanseres fra nå til 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer