Disse politiveteranene trenger du ikke frykte

Lovens lange sjarm

Ikke vet vi om Olsenbanden jr planlegger brekk i Bergen. I så tilfelle blir de møtt av en rekke aldrende politibiler klare for å ta opp jakten. I slow motion.

POLITIMANIA: Kristian Gelin eier én av de fire forskjellige - men stilige - politibilene Autofil har møtt. Foto: Paal Kvamme
POLITIMANIA: Kristian Gelin eier én av de fire forskjellige - men stilige - politibilene Autofil har møtt. Foto: Paal Kvamme Vis mer
Publisert

Beklager, om det nå går kaldt nedover ryggen på lesere med fortid som skapsprengere eller bankranere. Det er bare å slappe av – politiet i Bergen har ikke opprettet noen ny cold case-gruppe, der forlengst pensjonerte betjenter skal oppklare gamle lovbrudd, med datidens metoder og ditto bilpark.

Det bare virker slik, med alle de geriatriske politibilene som svirrer rundt på Vestlandet. Her har du en bukett, der noen bare leker politi, andre har ekte politiarbeid på rullebladet.

Olsenbandens frykt - VW 1200 anno 1963

Det infernalske bråket fra en illsint sirene overdøver knatringen fra den over femti år gamle folkevogn-motoren.

– Ungene kaller den Pelle Politibil, sier sjåfør Kristian Gelin.

Den sorte og hvite 1963-modellen putrer ut på landeveien, med blålys som blinker så forsiktig at man helst bare ser det om kvelden.

45-åringen bak rattet er formann i Volkswagen Auto Club Bergen, som på 1990-tallet ville prøve å skape blest om klubben. Et lotteri ble iverksatt, og slik fikk klubben nok penger til å kjøpe en gammel VW 1200 Limousine. Så søkte de politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer