Fisker EMotion mot produksjon

Lover elbil med 80 mil rekkevidde og lading på ett minutt!

Henrik Fisker er tilbake! Han har klart å skape blest rundt navnet sitt igjen med løfter om revolusjonerende batteriteknologi. Neste etappe: CES i januar.

PÅ GATEN: Et av de første bildene av en Fisker EMotion ute på byen, lagt ut av Fisker selv. Foto: Fisker
PÅ GATEN: Et av de første bildene av en Fisker EMotion ute på byen, lagt ut av Fisker selv. Foto: Fisker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er normalt forsiktige med bruk av utropstegn, men her er det påkrevet, så oppsiktsvekkende er de oppgitte dataene. Henrik Fisker lover for fremtiden radikalt forbedret rekkevidde og ladetid i forhold til det vi kjenner i dag.

De bekreftes blant annet i Fiskers egen Twitter-tråd.

Fisker gir seg sannelig ikke. Den talentfulle designeren og til tider uheldige forretningsutvikleren er i full sving igjen etter Karma-eventyret som rant ut i sanden etter batteriprodusent-konkurs og andre viderverdigheter. Sistnevnte har gjenoppstått i mer klassisk format i Kina, mens Fisker selv på sin side har «konvertert» som bilskaper fra ladbar hybrid til ren elbil.

Tidligere har han vært involvert i prosjekter av mer tradisjonell art - han har både Aston Martin DB9 og BMW Z8 på CV-en, før prosjekter som fikk mindre heldig utfall, som nevnte Karma og wannabe Porsche-konkurrenten Artega GT.

Den nye super-elbilen, EMotion, omtalte vi tidligere i år da det ble bekreftet at prosjektet hadde passert tenkeboks-stadiet og var i full utvikling.

Starter med li-ion

Fisker må nå overbevise markedet om at han kan klare å overkomme hindringene denne gangen - og gjør det ikke enklere for seg med sine spektakulære løfter. Riktignok er spesifikasjonene på Fisker EMotion relativt realistiske i første omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer