Tesla

Lover mye billigere Tesla

Skal koste halvparten av Model 3 og Model Y.

TESLA: Elon Musk forteller at den nye plattformen skal gjøre det mulig å lage rimeligere Tesla-modeller. Foto: Tesla
TESLA: Elon Musk forteller at den nye plattformen skal gjøre det mulig å lage rimeligere Tesla-modeller. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

I flere år har det vært snakk fra Tesla om en rimeligere og mer kompakt modell. Høsten 2020 uttalte Elon Musk, toppsjef i selskapet, at de har mål om å lansere en elbil til 25 000 dollar, snaut 260 000 kroner med dagens kurs, men i januar i år kom beskjeden om at de ikke jobber med en slik modell.

Nå kommer altså «kontrabeskjeden».

Ny plattform

Under et møte med investorene forrige uke, uttalte Musk de jobber med nestegenerasjons elbilplattform som åpner for å produsere rimeligere Teslaer enn dagens modeller.

- Det er hovedfokuset til vår nye avdeling for produktutvikling. På dette tidspunktet er vi ferdig med utviklingen av Cybertruck og Semi, så det er tydelig at vi jobber med den neste generasjonen med kjøretøy, som kanskje vil koste halvparten av 3- og Y-plattformen. Den blir mindre, fortalte Musk til Tesla-investorene.

FOLKETS FAVORITT 2022: Tesla Model Y fikk 20 prosent av stemmene til det norske folk, og er dermed en suveren vinner av leser-avstemningen i Årets Bil 2022. Video: Hans Arne Vedlog / Fred Magne Skillebæk Vis mer

Volum

Planen er at de med den nye plattformen kan produsere et volum som overgår de andre Tesla-modellene til sammen.

- Vi kommer til å ta alt vi har lært fra S, X, 3, Y, Cybertruck og Semi inn i den plattformen, men vi har et mål om to for én. Vi prøver å nå det 50-prosentmålet igjen.

Det kan dermed tyde på at Tesla jobber med en elbil som vil koste rundt 25-35 000 dollar, men det gjenstår å se når bilen eventuelt lanseres. Musk har nemlig uttalt tidligere at de skal slippe en billigere Tesla i 2023, men de planene er endra på.

I Norge starter Model 3 og Model Y på henholdsvis 409 990 og 519 990 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer