Nissan Leaf kan ikke lynlades

Lovet 100 kW - får 46!

NAF mener Norges mest solgte elbil ikke står i stil til forventningene.

LADER UNDER 50%: Kunder av elbilen Nissan Leaf (64 kWt) får mindre enn 50 prosent av ladehastigheten de betaler for ved lynlading av bilen. Foto: Dinside
LADER UNDER 50%: Kunder av elbilen Nissan Leaf (64 kWt) får mindre enn 50 prosent av ladehastigheten de betaler for ved lynlading av bilen. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vår test viser at Nissan Leaf kun lader halvparten så raskt som lovet. Problemet ligger i ladekabelen.

Det sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i forbruker-organisasjonen NAF i en pressemelding.

Mange har ventet på Nissan Leaf med god rekkevidde og hurtigere lading. Den har nå kommet, men NAF mener altså ladehastigheten ikke står i stil til forventningene.

- Skuffende

Nissan Leaf 62 kWt markedsføres med å være klar for å lade med 100 kW. Ifølge NAFs ferske ladetest av bilen greier Leaf 62 kWt nemlig bare å lade med 46 kW som høyeste effekt på lynlader.

Effekt er viktig fordi det påvirker både hvor raskt du kan lade og hvor mye du må betale. Når det gjelder Nissan Leaf 62 kWt begrenses ladingen per i dag av den tekniske standarden til ladekabeltypen Chademo, som Nissan er alene om å bruke, melder NAF. Selve kabelen fra lynladeren begrenser effekten til å lade med maks 62,5 kW.

- Selv med begrensingen i den tekniske standarden burde vi målt en effekt i nærheten av 60 kW, men vi målte altså maks 46 kW. Det er skuffende. Dette gir stort utslag i folks drivstofføkonomi, sier Sødal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer