Lowrance GlobalNav 12

Lowrance leverer med sin Globalnav 12 en billig håndholdt GPS til maritimt bruk. Den er større og tyngre enn sine konkurrenter i samme prisklasse. Men så har den også et mangfold av muligheter.

En så stor og tung GPS-mottaker som Lowrance Globalnav 12 må vel også ha mange muligheter? Det har Globalnav 12.

Uvant brukergrensesnitt

Globalnav 12 har et brukergrensesnitt som i starten føltes rotete og uoversiktlig. Dette skyldes vel i all hovedsak at Lowrance har benyttet seg av andre løsninger enn de dominerende produsentene Magellan og Garmin.

Allikevel er ikke brukergrensesnittet til Globalnav 12 dårlig. Du trenger bare litt tid til å venne deg til det.

Når du endelig blir fortrolig med programvarens logikk har du ikke mindre enn 12 knapper til rådighet. Dette gjør det relativt enkelt å benytte seg av mottakerens muligheter.

Navigasjon etter kompass eller tall

Globalnav 12 har to vinduer for navigering: Et som illustrerer et kompass med et bilde av en veistripe (!) i midten. Veistripen forteller deg om du har rett kurs, eller er på vei rett i grøfta (les: mot nærmeste skjær). Etter hvert vil rutepunktet du navigerer mot dukke opp i vinduet

Liker du bedre å forholde deg til tall kan du velge navigasjonsvindu 2. Her får du servert åtte digitale rammer med informative sifre Her kan du lese av din kurs og fart, samt avstand og retning til rutepunktet du navigerer mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer