Luftig Jeep

Jeep kombinerer terrengbilens og kabrioletens egenskaper når de viser Jeep Trailhawk Concept på bilutstillingen i Detroit.

Publisert
Sist oppdatert

Skjønt noen ekte kabriolet er det ikke snakk om. Taket kan nemlig ikke foldes helt vekk. En avstiver står igjen mellom frontruten og taket i bakkant. Over føreren, frontpassasjeren og delvis baksetepassasjerene er det imidlertid mulighet for åpen himmel og fri utsikt til himmelen.

Fortsatt offroader

Trailhawk er bygd på plattformen til nye Wrangler. Det betyr rammekonstruksjon, men Jeep understreker at cruising-egenskapene likevel er satt i høysetet uten at det skal gå for mye på bekostning av offroad-kapasiteten som Jeep er så kjent for.

Macho design

Designen er røff med markante og firkantede linjer. Store, utbygde hjulbuer omslutter de kraftige aluminiumsfelgene på hele 22 tommer. Grillen er merketypisk og har tydelige likehetstrekk med produksjonssøsknene Wrangler, Commander, Grand Cherokee og den nye lillebroren, Compass.

Neppe produksjonsmodell

Jeep gir oss ingen tekniske data, men med tanke på det eksisterende modellutvalget til Jeep, er det trolig at mye av teknikken allerede i dag er tilgjengelig. Noen ferdig produksjonsmodell er det likevel ikke snakk om. Hva Jeep gjør i fremtiden, er ennå uvisst, men en "open-air"-SUV hadde i alle fall vært noe ganske nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer