Nye Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Luksuriøs lille­­bror til minipris

Mercedes sin minste stasjonsvogn er blitt ny, større og mer praktisk. Kort sagt; mer bil for penga.

SHOOTING-KLAR: Mercedes sin minste stasjonsvogn har vokst seg stor. En frekkere rumpe enn på den tidligere modellen får du med på kjøpet. Foto: Mercedes-Benz
SHOOTING-KLAR: Mercedes sin minste stasjonsvogn har vokst seg stor. En frekkere rumpe enn på den tidligere modellen får du med på kjøpet. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare to måneder siden vi kjørte nye Mercedes CLA coupé. Nå er stasjonsvogna her, eller Shooting Brake, som det heter på det nye new age-språket.

CLA Shooting Brake kom i 2015, og plutselig hadde Mercedes en røff og lekker stasjonsvognutgave for hvermannsen.

Den nye bringer med seg mye av den gamle looken. De rammeløse vinduene og en fallende taklinje definerer CLA Shooting Brake. Grillen er blitt mer aggressiv, lykter er nye og panseret har fått såkalte «powerdomes» (markante striper nedover panseret).

Men best av alt: Den nye modellen er blitt mye mer praktisk. Den er nesten fem centimeter lenger, og bredere enn forgjengeren. Samtidig har bagasjerommet vokst til 505 liter.

Med de to-delte baklyktene har lasteåpningen blitt 23 cm bredere.

Mer albuerom

På innsiden av bilen merkes det også at de utvendige målene har økt. Albuerom og skulderplass er forbedret med flere centimeter, og det samme gjelder for dem som sitter i baksetet.

- Basert på tilbakemeldingene vi har fått på CLA Coupé er det store forventninger til Shooting Brake i Norge, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer