Mercedes EQE

Luksus-elbil for folk flest

Mercedes er på vei mot å bli et rent elbil-merke. På bilutstillingen i München 6. september viser fabrikken frem nye, elektriske E-klasse.

SPORTSLIG SEDAN: Mercedes EQE blir en sportslig utseende sedan, som bygges på den samme plattformen som luksus-elbilen EQS. Foto: Mercedes
SPORTSLIG SEDAN: Mercedes EQE blir en sportslig utseende sedan, som bygges på den samme plattformen som luksus-elbilen EQS. Foto: Mercedes Vis mer
Publisert

Det er ikke mer enn ett og et halvt år siden Mercedes EQC kom i norske butikker som fabrikkens første moderne elbil.

Etter det er både den kompakte SUV-en EQA og flaggskipet EQS lansert. Nå er turen kommer til den elektriske utgaven av den populære E-klassen.

EQE skal vises fram på bilutstillingen i München i begynnelsen av september og kommer i salg over nyttår. Den kommer til å bli en konkurrent til Audis planlagte elektriske A6 og BMWs 5-serie.

Foreløpig er det ikke mye som har lekket ut om tekniske data på bilen, bortsett fra at den skal bygges på den samme plattformen som luksusbilen EQS.

Lik storebror

Snikbildene som fabrikken har publisert av bilen viser at den også får et kupéaktig utseende som likner på storebror.

Den kommer muligens også til å dele noen av de tekniske løsningene med EQS. Sistnevnte kan hurtiglades med 200 kW effekt og klarer å fylle på batteriet en rekkevidde på 300 kilometer på 15 minutter. Den kommer med flere batteripakker, der den største gir en rekkevidde på 770 kilometer.

Dersom EQE får noe tilsvarende, kan det betyr et gjennombrudd for elektriske biler i drosjenæringen, der E-klassen med dieselmotor i mange år har vært dominerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.