Luksus-elbil på vei: Aston Martin RapidE

Forleden dag ble Aston Martins kommende elbil vist under et kinesisk statsbesøk i England.

ALLEREDE PROTOTYPE: Her er første eksemplar av Aston Martin RapidE. Under de elegante formene skjuler det seg en elmotor og en batteripakke. Foto: ASTON MARTIN
ALLEREDE PROTOTYPE: Her er første eksemplar av Aston Martin RapidE. Under de elegante formene skjuler det seg en elmotor og en batteripakke. Foto: ASTON MARTIN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ligget i kortene noen måneder at Aston Martin arbeider med utviklingen av en elektrisk drevet luksus-GT.

Det var i forbindelse med selve den kinesiske president Xi Jinpings besøk i Storbritannia at den ærverdige britiske sports- og luksusbilprodusenten viste frem dette unike eksemplaret av Aston Martin RapidE, En rimelig spesiell versjon av Rapide - den luksuriøse femdørskombien Aston satte i produksjon i 2010.

Les også: Her er James Bonds Aston Martin, sett i Spectre

Med Formel 1-Williams og kinesisk kapital

RapidE er blitt utviklet i samarbeid med Williams Advanced Engineering, en divisjon av Williams Grand Prix Engineering Limited, mest kjent for sin Formel 1-virksomhet. Den ble presentert som teknologisk trekkplaster i forbindelse med et såkalt kreativt toppmøte der regjeringen stiller ut det ypperste innen britisk teknologi og innovasjon med tanke på å tiltrekke forretningsmuligheter og investeringer.

Les mer her om fornyelsen som er på gang hos Aston Martin.

I den forbindelse kunne Aston Martin-sjefen annonsere et utviklingssamarbeid med en kinesisk partner, ChinaEquity - i denne omgang om en forstudie før prosjektutvikling. Hvis dette lykkes, vil den nye elbilen bli bygget på Aston Martins fabrikk i Gaydon, England og kan komme i salg allerede om et par år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer