Test: BMW M440i xDrive

Luksus-kupeen som er nominert til pris

Byr på deilige kjøreegenskaper - og kan dessuten bli Årets Bil. Les vår test!

ENDELIG: 4-serien skiller seg ut med ny stor grill, men hvordan er toppmodellen M440i bak rattet? Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden stor oppstandelse når en ny 4-serie fra BMW lanseres. I bunn og grunn er det bare en litt lavere og mer upraktisk versjon av 3-serien.

Men det er litt annerledes denne gangen, og det begynte på bilmessen i Frankfurt. Da viste BMW det oppsiktsvekkende linjelekre Concept 4.

Det mest oppsiktsvekkende var den etter hvert veldig mye omtalte grillen. Selv om den ikke er i nærheten av gapet i Audi RS6, viste den en helt ny vei for BMW, med markant forhøying av panseret og en grill som gikk helt til bunn av fangeren, litt som på Alfa Romeo.

Dessuten framstår nå 4-serie som en selvstendig modellrekke, fordi den i tillegg til kupé, også kommer som kabriolet og en 4-dørs Gran kupé, som igjen skaper basis for den kommende helelektriske i4.

Og her er altså det endelige resultatet, i en litt anonym Arctic Race Blue metallic. Folk kaster seg ikke rundt i sjokk, og egentlig ble den ikke så bøllete som noen kanskje trodde eller håpet. I land der man slipper skiltet foran, vil den kanskje få et litt kulere uttrykk.

Større

Dessverre fulgte ikke de andre linjene med fra konseptet heller. De sterkt skulpturerte nedkantene på sidene og spesielle hekken, ser vi bare antydninger av og selv om sporvidden er 2,3 cm bredere enn på 3-serie, savner jeg enda bredere bakskjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer