Luksus og sport i Xedos

Mazdas luksuriøse Xedos 9 har blitt sportsligere. Det sportslige tilsnittet er hovedsakelig plassert under panseret, i form av en Miller kompressor-motor.

Ny Mazda Xedos 9. Klikk her for større bilde.
Ny Mazda Xedos 9. Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

I Norge vil ikke denne utgaven bli tatt inn for vanlig salg, men den vil kun bli tilgjengelig på spesialbestilling. Leveringstiden etter bestilling er 3-4 mnd.

Små endringer i eksteriør

Rent bortsett fra endringene i krefter og ytelser, er ikke den nye Xedos 9 nevneverdig forskjellig fra den tidligere utgaven. Det er noen små endringer på front –og bakenden av bilen, og en tidligere 15-tommers felg er erstattet med en 17-tommers, for å understreke det sportslige tilsnittet.

Miller kompressor

Men motoren er altså dramatisk anderledes. Miller-motoren er en kompressor-motor som ved å komprimere lufta før den sendes inn i sylinderene, dermed sørger for en mer eksplosjonsartet forbrenning. Man får dermed en konstant, kraftig forbrenning.

Miller-motoren i Xedos 9 er på 2,3 liter, og har et høyt effektforhold. Motoren produserer 211 hestekrefter ved 5300 omdreininger, mens den ”gamle” V6-eren som tidligere var eneste mulighet i Xedos 9, produserte 168 hestekrefter ved 6000 omdreininger i minuttet.

Kjappere Xedos

Så Miller har gjort Xedos til en kjappere bil; fra produsenten opplyses det at den både akselererer raskere, og at den har en høyere toppfart. Miller akselererer fra 0-100 på 9,5 sekunder, og har en toppfart på 229 km/t. Dette er en akselerasjonstid som er 1,5 sekunder kortere på samme distanse, som det V6-eren presterte, og toppfarten er økt med 21 km/t. Bare motorytelsene plasserer Xedos 9 Miller i prisklassen som tipper over en halv million. Og prisen på herligheten når den står på bakken i Norge, vil ligge rundt 550.000 kroner, opplyser importøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer