Luksus på fransk: Citroen C6 - her er bildene

Nå er Citroëns alternativ til tyske premium-cruisere omsider avduket. Her er de nye bildene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede presentert de vesentlige data om Citroëns nye flaggskip på disse sidene. (Se lenke nederst). Vi bringer nå et resymé av hovedinformasjonen samt en liten oppdatering i forbindelse med at bilen er blitt avduket i Genève med dertil hørende flere bilder.

God plass

Citroën C6 er 4,91 meter lang, 1,86 meter bred og 1,46 meter høy. Den er altså litt større enn en Mercedes E-klasse både i bredde og høyde, noe som burde gi større innvendig plass. Dette i stor grad takket være lengre akselavstand (2,90 meter). Den er derimot én centimeter kortere enn referansen.

Tilstrekkelig motorkraft

Modellen introduseres med valget mellom to V6 motorer: en 3,0 V6 bensinmotor som yter 215 hester ved 6.000 omdreininger og dreiemoment på 290 Newtonmeter ved 3.750 omdreininger, samt en 2,7 liters V6 HDi dieselmotor som er utviklet i samarbeid med Ford. Den utvikler 208 hestekrefter ved 4.000 omdreininger og 440 Newtonmeter ved1.900 omdreininger. Motoren tilfredsstiller utslippskravene Euro4 og er utstyrt med et partikkelfilter som ifølge produsenten bare trenger ettersyn hver 200.000 kilometer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer