Luksusbil fra Hyundai

Hyundai presenterer nå den klart mer moderne etterfølgeren til XG-modellen. Navnet er Grandeur.

Publisert
Sist oppdatert

Da den nye Hyundai Sonata ble presentert i Paris i oktober 2004, annonserte Hyundai forsterkede ambisjoner for det europeiske markedet. Veksten skal drives gjennom produkter som i større grad enn tidligere apellerer til europeisk smak og behov. Målsetningen er å inneha en annenplass blant importørene til Europa så tidlig som i 2006.

Ny, luksuriøs storbil

Det ble i løpet av fjoråret spekulert en del i muligheten for at Hyundai skulle ha intensjoner om å lansere et eget luksusmerke à la Infiniti eller Lexus, som har hjulpet henholdsvis Nissan og Toyota til å bli ledende premium-merker i USA.

Nå ser det ut som om de i stedet velger å bruke luksus-nisjen for å styrke og løfte sitt eget, etablerte merkenavn; det vil si gjøre Hyundai-navnet mer "velsmakende"...

Etter det veldig gode førsteinntrykket nye Sonata ga, bekrefter nå denne Grandeur at den litt udefinerbare, til dels kjedelige/dvaske Hyundai-stilen tilhører fortiden. Klare og harmoniske linjer samt et mer markant designuttrykk gjør sitt til at de nye bilene burde ha bedre sjanser i markedet enn forgjengerne - vel og merke hvis pris/prestasjonsnivå blir riktig. For de som savner asiatiske alternativer i "sub-premium" klassen à la Nissan Maxima eller Toyota Camry, ser dette ut til å være et meget interessant produkt, og i alle fall adskillig bedre egnet enn forgjengeren, XG (som forøvrig het Grandeur i noen markeder), til å fylle rollen som flaggskip.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer